Pikavippimainonnasta

Mennyt kesä on ollut aika viileä, mutta se ei tarkoita etteikö se olisi minua välillä saanut aika kuumaksikin. Nimittäin itseäni on todella ruvennut ärsyttämään radiosta jatkuvasti tulevat erilaiset pikavippimainokset, joissa luvataan rahaa kesäksi sieltä sun täältä. Ei sillä että itse tälläistä hakisin, mutta tiedän että moni varsinkin nuorempi voi olla hyvin houkutuksen alainen, varsinkin kun näitä mainoksia tulee kokoajan.

Muistan hyvin nuorena kuinka raha oli tiukilla, ja välillä sitä olisi toivonut että olisi saanut hieman fyrkkaa kun kaverit kutsui johonkin kivaan. Sen sijaan että olisi pitänyt kieltäytyä kohteliaasti, olisi varmasti ollut kova houkutus napata pikavippi ja mennä mukaan. Ja sen on selvästi vippien tarjoajatkin huomanneet, kun katsoo näitä tarjolla olevian nuorien pikavippejä.

Pikavippejä on varmasti vaikea kieltää, mutta mielestäni ei ehkä olisi mitenkään huono idea rajoittaa niiden mainontaa, varsinkin ilmeisesti näin kesäisin. Ei niitä tarvitsisi koko ajan mainostaa, ja en tiedä voisiko sitä rajoittaa ihan kokonaan esimeriksi radioissa ja telkkareissa. Netissä kai on aika mahdoton mitään mainontaa rajoittaa, sen näkee jo jokapaikassa näkyvistä uhkapelisivustojen mainoksista.

Toivottavasti tämä nyt ei saa minua kuullostamaan aivan joltakin kukkahattutädiltä. Tilanne on kuitenkin se, että jos itse olisin vielä nuori, niin en todellakaan olisi varma ettenkö sortuisi itse ottamaan tuollaista vippiä, jos joku heikko tilanne iskisi. Ja kun niistä mainitaan koko ajan, niin on aika vaikea olla ajattelematta niitä, sehän on se mainonnan idea!

Suuri osa nuorista on varmasti niin viisaita, että pysyttelee näistä poissa. Se ei kuitenkaan tarkoita etteikö niille olisi kysyntää, niin nuorten kuin vanhempien keskuudessa. Ja mitä enemmän niitä mainostetaan, sitä enemmän niitä myös otetaan. Sehän on se mainonnan idea. Ja haluammeko me sitten antaa tälläisen toiminnan jatkua, vai voisiko sitä rajoittaa kuten joitakin muita asioita on mainonnan taholta rajoitettu.

Ja en, en myöskään pidä siitä että radiossa ja televisiossa mainostetaan niin paljon Veikkausta, Lottoa ja muita pahoja tapoja. Niiden kieltäminen tai estäminen on kuitenkin monesti pienempi paha, kuin petollisten lainojen mainostaminen. Ja se että saisi Veikkauksen mainokset pois, se vaatisi jo melkosien suostuttelun, jota on vaikea nähdä aivan heti tapahtuvat.

pikavippimainonta
“Ilmainen raha” houkuttelee aina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *