Lukeeko kukaan muu enään paperisia lehtiä?

Välillä alkaa tuntua siltä, että sitä on ihan aikoihinsa jäänyt. Luen nimittäin vielä melko monia eri aikakausilehtiä ja sanomalehtiä myös, ja aina paperisina. Kaverit ihmettelevät aina kun tulevat kylään, että miksi otan lehdet vielä paperisena, kun he hankkivat ne nykyään vain digitaalisena. Digitaaliset lehdet ovat kuulemma vielä paljon halvempiakin ja niin ne näyttäisi kyllä olevan.

paperiset lehdet

Mun selitys on se, että se on periytynyt mun äidiltä. Mun äiti on ihan tajuttoman kova hamstraamaan kaiken maailman lehtiä, ja isä joutuu melkein salaa aina välillä viemään jotakin vanhoja pois, kun niiden talo alkaa oikeasti täyttyä niistä. Montakohan eri lehtitilausta munkin äidille tulee? Aika monta, sen voin ainakin sanoa.

Mut jotenkin se on vaan musta paljon kivempaa lukea niitä lehtiä sillee fyysisenä. Luen töissä jonkin verran kaiken maailman dokumentteja ja materiaalia näytöltä tietokoneella, ja se on musta aika rasittavaa silmille, varsinkin niinä päivinä kun sitä joutuu tekemään enemmänkin. Ajatus että sitä tekisi vielä vapaa-aikana ei oikein houkuta, ei siis yhtään.

Tietty kai se on eri asia kun ostaa sellasen kunnon lukulaitteen, mutta siihenkin menisi sitten niin paljon rahaa, kun tahtoo kyllä mielummin ostaa sellasen kunnollisen kuin jonkun halvan romun. Mielummin käytän nekin rahat lehtiin, kun johonkin elektroniikkaan.

Ja on siinä oma tunnelmansa, kun istuu sohvalla se paperinen lehti kädessä. Ihan eri asia kun joku näyttö tai pädi kädessä. No joo, ehkä oon jo niin vanha, että tuntuu ettei tahdo vaihtaa tapojaan enään. Tosin monessa muussa asiassa oon kyllä mennyt eteenpäin, joka jääräpäisyys on tässä vaan jäänyt päälle. Mietin että pitäskö joskus pyytää joltakin sellanen lukulaite lainaa, ja ihan oikeasti kokeilla miltä tuntuisi siitä lukea niitä lehtiä.

Kun tavallaan mun sisäinen ekotyttö pitää siitä, ettei käytettäisi paperia turhaan, mutta sitten se mun hedonistipuoli taas rakastaa sitä. Kauhee sepustus tullut nyt tästäkin aiheesta tähän, ja oikein mitään järkevää en oo edes sanonut. Selittänyt vain tekosyitä, miksi haluan edelleen aikakausilehteni paperisina. Hyvä juttu tääkin, toivottavasti nyt edes joku jakso tänne loppuun asti lukea. Lopetan tän ennen kuin tää alkaa ihan täysin toistaa itseään.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *